EÚ poskytne ďalšiu pomoc pre suchom sužovaný sever Afganistanu

NETKY.SK • 22 November 2011, 06:56 • 2 min
EÚ poskytne ďalšiu pomoc pre suchom sužovaný sever Afganistanu

EÚ poskytne ďalšiu pomoc pre suchom sužovaný sever Afganistanu

slovakia

left justify in out

img

Európska komisia (EK) dnes oznámila, že odobrila ďalšiu finančnú pomoc vo forme nákupu potravín pre obyvateľov severného Afganistanu, ktorý trpia extrémne suchým počasím. Pomoc v celkovej sume 1,5 milióna eur má pomôcť okolo 72.000 ľudom zo suchom zasiahnutých regiónov.
Odsúhlasená humanitárna pomoc zvýšila celkovú čiastku poskytovanú Európskou úniou pre suchom poznačené afganské regióny na 4,5 milióna eur.
"Sucho si berie veľkú daň na severe Afganistanu, kde sú miestne komunity už značne oslabené doterajšími vojnami, pocitom neistoty a nedostatkom rozvoja. Takmer tri milióny ľudí trpia následkami sucha a bojíme sa, že tento stav sa ešte zhorší pred zberom úrody v roku 2012," vyhlásila dnes európska komisárka pre medzinárodnú spoluprácu, humanitárnu pomoc a krízové situácie Kristalina Georgievová. Dodala, že EK zámerne zameriava svoju humanitárnu pomoc na sever krajiny, kde je situácia najhoršia.
Humanitárna pomoc bude riadená prostredníctvom partnerov EK, ktorí operujú na území Afganistanu. Jej cieľom je poskytnúť potrebné finančné zdroje najviac postihnutým rodinám, aby si mohli kúpiť nevyhnutné zásoby jedla na miestnom trhu. Komisia prostredníctvom odborníkov zo svojho Úradu pre humanitárnu pomoc (ECHO) podrobne monitoruje situáciu na severe Afganistanu od júna tohto roku. V období rokov 2002 až 2010 Európska komisia poskytla Afganistanu pomoc viac ako dve miliardy eur, z čoho 345,2 milióna eur išlo priamo na humanitárne účely.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies