EÚ poskytne 82 miliónov eur na chod UNRWA počas roka 2018

NETKY.SK • 15 Marec 2018, 14:09 • 2 min
EÚ poskytne 82 miliónov eur na chod UNRWA počas roka 2018

BRUSEL - Európska únia vo štvrtok oznámila, že prispeje 82 miliónmi eur do tohtoročného operačného rozpočtu Úradu OSN pre palestínskych utečencov na Blízkom východe (UNRWA).

slovakia

left justify in out

V oznámení Európskej komisie (EK) sa spresňuje, že tento finančný príspevok zaistí prístup k vzdelaniu pre 500-tisíc detí utečencov, primárnu zdravotnú starostlivosť pre viac ako 3,5 milióna pacientov a podporu pre vyše 250-tisíc zraniteľných utečencov.

 

Vysoká predstaviteľka EÚ pre zahraničné veci Federica Mogheriniová v správe pre médiá uviedla, že milióny ľudí sú závislé od pomoci UNRWA v oblasti životne dôležitých služieb, ako sú vzdelávanie, zdravotníctvo a sociálna starostlivosť, humanitárna pomoc či zamestnanosť. "Podporovať UNRWA je naša humanitárna a politická povinnosť. Je v našom kolektívnom záujme vybudovať mier a bezpečnosť na Blízkom východe s vyhliadkami na dosiahnutie dvojštátneho scenára pomocou rokovaní," uviedla Mogheriniová.

 

Podľa jej slov agentúra UNRWA čelí ťažkým časom a aj preto sa vo štvrtok v Ríme konala mimoriadna ministerská konferencia zameraná na podporu finančného chodu tejto inštitúcie. EÚ sa zaviazala, že v priebehu tohto roka poskytne UNRWA 82 miliónov eur. Túto úroveň financovania chce Únia zachovať aj v rokoch 2019 a 2020.

 

V rokoch 2016 a 2017 poskytli EÚ a jej členské štáty UNRWA dokopy 815 miliónov eur, čím sa Európska únia stala pre túto agentúru najväčším a najspoľahlivejším darcom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies