EÚ poskytne 50 miliónov eur na zlepšemie bezpečnostného sektora v Libanone

NETKY.SK • 16 Marec 2018, 13:50 • 2 min
EÚ poskytne 50 miliónov eur na zlepšemie bezpečnostného sektora v Libanone

BRUSEL - Európska únia v piatok oznámila uvoľnenie balíčka vo výške 50 miliónov eur na podporu libanonského bezpečnostného sektora. Ide o súčasť dlhodobých záväzkov Únie prispieť k stabilite a bezpečnosti Libanonu a tým aj k stabilite blízkovýchodného regiónu.

slovakia

left justify in out

Z finančného balíka pôjde 46,6 milióna eur na podporu právneho štátu, zvýšenie bezpečnosti a boj proti terorizmu do roku 2020. Zvyšná suma 3,5 milióna eur je určená na podporu bezpečnosti letísk.

 

Šéfka diplomacie EÚ Federica Mogheriniová túto skutočnosť uviedla počas prebiehajúceho ministerského stretnutia zameraného na podporu Libanonských ozbrojených síl a libanonských Síl vnútornej bezpečnosti v Ríme.

 

"Libanon môže počítať s dlhodobým partnerstvom EÚ pri riešení súčasných výziev, od humanitárnej pomoci k rozvojovej spolupráci, ale aj čo sa týka hospodárstva a bezpečnosti," spresnila Mogheriniová v správe pre médiá.

 

Únia v rámci svojej dlhodobej podpory pre bezpečnostný sektor v Libanone preinvestovala od roku 2006 už viac ako 85 miliónov eur. EÚ z tohto balíka podporila budovanie kapacít libanonských bezpečnostných síl, lepšie riadenie hraníc, ale aj zmierňovanie chemických, biologických, rádiologických alebo jadrových hrozieb a opatrenia proti nášľapným mínam.

V roku 2018 Únia pri poskytovanej finančnej pomoci kladie dôraz najmä na integrované riadenie hraníc a boj proti terorizmu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies