EÚ poskytne 145 miliónov eur na boj proti hladu pre africký región Sahel

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 16:05 • 2 min
EÚ poskytne 145 miliónov eur na boj proti hladu pre africký región Sahel

BRUSEL - Eurokomisár pre humanitárnu pomoc a krízové opatrenia Christos Stylianidis počas dnešnej návštevy v Nigeri oznámil, že Európska únia v roku 2016 poskytne vyše 145 miliónov eur v podobe humanitárnej pomoci pre africký región Sahel.

slovakia

left justify in out

Európska komisia (EK) túto informáciu potvrdila, keď oznámila, že vyše 145 miliónov eur pôjde tento rok na humanitárnu pomoc pre sahelský región. Pomoc je určená na riešenie základných potrieb obyvateľstva, na boj s podvýživou a poskytovanie potravinovej pomoci najzraniteľnejším ľuďom.

 

"Záchrana ľudských životov je aj naďalej najvyššou prioritou EÚ v Nigeri a v regióne Sahel. Náš nový humanitárny finančný program poskytne základné potraviny a zdravotné ošetrenie pre malé deti a ich matky, vodu, základné sanitárne a hygienické podmienky, ako aj vzdelávanie a podporu pre zdravotné strediská," uviedol Stylianidis.

Komisár spresnil, že EÚ pre naplnenie tohto cieľa pracuje ruka v ruke s humanitárnymi organizáciami.

 

Najvyššia suma, 41 miliónov eur, je určená pre Čad, druhá najvyššia suma, 29 miliónov eur, bude pridelené na projekty v Nigeri. Krajina čelí pretrvávajúcemu akútnemu nedostatku potravín, detskej podvýžive a prílivu vysídlencov utekajúcich pred konfliktmi v susedných krajinách Mali a Nigéria.

 

Celkovo je nový finančný program EÚ určený pre sedem krajín regiónu Sahel: Niger, Burkinu Faso, Mali, Mauretániu, Senegal, Čad a Kamerun. Sahel je jednou z najchudobnejších oblastí na svete, kde podľa odhadov žijú dva milióny ťažko podvyživených detí a vyše šesť miliónov ľudí, ktorí potrebujú potravinovú pomoc. Za najkritickejšiu sa považuje situácia v severnej Nigérii, v Nigeri, Čade a Mali.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona