EÚ pomáha Maďarom riešiť utečeneck krízu cez mechanizmus civilnej ochrany

NETKY.SK • 14 September 2015, 13:23 • 2 min
EÚ pomáha Maďarom riešiť utečeneck krízu cez mechanizmus civilnej ochrany

BRUSEL - Európska komisia (EK) dnes pripomenula, že Maďarsko v piatok minulého týždňa (11.9) aktivovalo takzvaný mechanizmus civilnej ochrany EÚ, ktorý krajine umožní ťažiť z materiálnej podpory zameranej na snahy Maďarska vyrovnať sa s vysokým prílivom utečencov a žiadateľov o azyl.

slovakia

left justify in out

Koordinačné centrum EK pre krízové opatrenia (ERCC) potvrdilo, že úzko spolupracuje s príslušnými maďarskými orgánmi a s ďalšími štátmi zapojenými do mechanizmu civilnej ochrany v snahe čo najrýchlejšie koordinovať aktivity a poskytnúť potrebnú pomoc maďarskej strane.

 

Eurokomisár pre humanitárnu podporu a krízové opatrenia Christos Stylianidis uviedol, že v tejto fáze už viacero členských štátov EÚ - Dánsko, Bulharsko a Slovinsko - ponúkli konkrétnu materiálnu podporu v podobe prikrývok, posteľnej bielizne a stanov. Maďarské orgány už túto pomoc prebrali.

 

"Európska únia a jej členské štáty prejavujú svoju plnú solidárnosť s Maďarskom v tomto krízovom období. Sme v úzkom kontakte s príslušnými orgánmi v Budapešti a budeme koordinovať rýchle poskytovanie materiálnej podpory, ktorú ponúkajú členské štáty," zdôraznil v tejto súvislosti Stylianidis.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona