EÚ opätovne uložila miliónové pokuty leteckým firmám pre dohodu v nákladnej preprave

NETKY.SK • 17 Marec 2017, 17:51 • 2 min
EÚ opätovne uložila miliónové pokuty leteckým firmám pre dohodu v nákladnej preprave

BRUSEL - Európska únia opätovne uložila pokutu v celkovej sume 776,465 mil. eur jedenástim leteckým spoločnostiam pre uzavretie kartelovej dohody v nákladnej preprave.

slovakia

left justify in out

Pôvodné rozhodnutie o pokute pre procedurálne otázky anuloval Všeobecný súd Európskej únie v roku 2015. Európska komisia (EK) v piatok uviedla, že napravila pôvodnú chybu a rozhodla sa opätovne uložiť pokutu, keďže súd nerozhodol, že kartelová dohoda neexistovala. 

Komisia zistila, že letecké firmy uzavreli dohodu o výške palivových a bezpečnostných príplatkov. Spoločnosť Air France dostala pokutu 182,9 mil. eur a jej strategický partner KLM 127,16 mil. eur. Spoločnosť British Airways teraz čelí pokute 104,04 mil. eur.

 

Škandinávsky letecký prepravca SAS však trvá na tom, že jeho divízia SAS Cargo sa na kartelovej dohode nepodieľala a tvrdí, že sa proti rozhodnutiu odvolá. "SAS berie pravidlá o hospodárskej súťaži mimoriadne vážne a neakceptuje nijaké porušenia," povedala hovorkyňa firmy Marie Wohlfahrtová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies