EÚ nevylučuje rokovania o voľnom obchode s Rusmi, musia ale splniť minské dohody

NETKY.SK • 23 Január 2015, 07:52 • 2 min
EÚ nevylučuje rokovania o voľnom obchode s Rusmi, musia ale splniť minské dohody

DAVOS - Lídri Európskej únie (EÚ) by mohli začať s Ruskom rokovania o vytvorení zóny voľného obchodu, no až potom, keď sa skončí konflikt na východe Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Povedal to dnes na Svetovom ekonomickom fóre (SEF) vo švajčiarskom Davose nemecký minister hospodárstva Sigmar Gabriel. Informovala o tom agentúra TASS.
      

Ako uviedol, ďalším krokom po uzatvorení dohody o Transatlantickom obchodnom a investičnom partnerstve medzi EÚ a Spojenými štátmi by mohli byť rokovania o voľnom obchode s Ruskom. Zdôraznil však, že to bude možné len potom, ako Moskva pristúpi k plneniu dohôd z Minska o riešení konfliktu na Ukrajine.
      

"Všetci máme záujem o zmiernenie sankcií," povedal Gabriel. "Prvý krok ale musí urobiť Rusko, čo znamená splnenie toho, čo bolo dohodnuté v septembri v Minsku," dodal. V tejto súvislosti pripomenul, že to bola iniciatíva ruského prezidenta Vladimira Putina, aby sa do budúcnosti vytvorila zóna voľného obchodu, ktorá by siahala od Lisabonu až po Vladivostok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies