EÚ neustúpi Británii, ktorá chce prístup na európsky trh bez prijatia migrantov

NETKY.SK • 12 September 2016, 15:41 • 2 min
EÚ neustúpi Británii, ktorá chce prístup na európsky trh bez prijatia migrantov

DUBLIN - Európska únia (EÚ) neustúpi požiadavkám Británie, ktorá chce neobmedzený prístup na jednotný európsky trh, kým Londýn nepovolí voľný pohyb osôb. Uviedol to dnes írsky premiér Enda Kenny v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Newstalk, z ktorého cituje agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Britský minister pre brexit David Davis totiž minulý týždeň vyhlásil, že jeho ministerstvo sa pokúsi o "jedinečnú" dohodu s EÚ, ktorá prinesie obnovu suverenity Británie, zníženie imigrácie kontrolou hraníc a zvýšenie obchodnej výmeny s európskym blokom.

 

Ale európski lídri opakovane upozornili vládu v Londýne, že si nemôže vyberať hrozienka z koláča, teda len niektoré pravidlá, ktoré je ochotná akceptovať, ak si chce udržať neobmedzený prístup na európsky trh.

 

Kenny v rozhovore zdôraznil, že EÚ v tomto bode nemieni Británii ustúpiť a lídri európskych štátov to britskej vláde priamo a opakovane povedali. Dodal, že kabinet v Londýne zatiaľ jasne neuviedol, akú formu vzťahov s EÚ chce mať po brexite.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies