EÚ nám možno nepreplatí 17 miliónov, kvôli 500 eurám!

NETKY.SK • 2 September 2014, 10:27 • 2 min
EÚ nám možno nepreplatí 17 miliónov, kvôli 500 eurám!

BRATISLAVA - Únia hrozí, že nám nepreplatí 17-miliónový tender, ktorý nastavil Ľubomír Vážny, píše dnešné SME. Zákazku za 20 miliónov eur rozbehlo ministerstvo dopravy v roku 2009 súťažou návrhov za 500 eur.

slovakia

left justify in out

Po nej sa o zákazku nemohol prihlásiť nik okrem víťaza súťaže. Tým bola mediálna agentúra Unimedia podnikateľov Ivana Kmotríka a Jána Kaspera. Únia už pre tender Ľubomíra Vážneho, ktorý teraz ako vicepremiér zodpovedá za eurofondy, rozbehla proces korekcie: tender buď obhájime, alebo musíme ponúknuť iný projekt rovnakej hodnoty, inak peniaze nepreplatia.

 

Gabriel Šípoš z Transparency International považuje chyby v tendri natoľko vážne, že by mali stáť Vážneho vicepremiérske kreslo, informuje denník. Ministerstvo dopravy tender obhajuje. "Jedným z dôvodov, prečo si myslíme, že  sa nám podarí obhájiť naše stanovisko, je aj fakt, že správnosť postupov v tomto prípade potvrdil aj nezávislý Úrad pre verejné obstarávanie", tvrdí rezort dopravy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies