EÚ je znepokojená indíciami o vojenskom jadrovom programe Iránu

NETKY.SK • 10 November 2011, 04:55 • 2 min
EÚ je znepokojená indíciami o vojenskom jadrovom programe Iránu

EÚ je znepokojená indíciami o vojenskom jadrovom programe Iránu - Politika Nová správa o iránskom jadrovom programe, vypracovaná pozorovateľmi Organizácie Spojených národov, zvýrazňuje existujúce obavy Európskej únie o jadrovom programe v tejto krajine, v

slovakia

left justify in out

Nová správa o iránskom jadrovom programe, vypracovaná pozorovateľmi Organizácie Spojených národov, zvýrazňuje existujúce obavy Európskej únie o jadrovom programe v tejto krajine, vyhlásila dnes Maja Kocijančičová, hovorkyňa vysokej komisárky pre zahraničnú a bezpečnostnú politiku a podpredsedníčky Európskej komisie Catheriny Ashtonovej.
"Správa Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE) je hodnoverná a potvrdená predstaviteľmi spravodajských služieb z viacerých členských štátov EÚ, ako aj tímom inšpektorov MAAE priamo v Iráne," uviedla hovorkyňa Európskej komisie a dodala, že všetky indície vedú k podozreniu, že Irán vyvíja vlastný nukleárny vojenský program s cieľom vyrobiť atómové zbrane.
"Nová správa potvrdzuje pokračujúce operácie na obohacovanie uránu, čím (Irán) porušuje rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN a MAAE. Mimoriadne znepokojujúca je informácia o náraste kapacity obohacovania uránu o 20 percent," uviedla Kocijančičová.
Podpredsedníčka EK Ashtonová zastupuje medzinárodné spoločenstvo pri rokovaniach s Iránom ohľadom jeho jadrového programu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies