EÚ je pripravená uvaliť ďalšie sankcie na Rusko

NETKY.SK • 6 Marec 2015, 12:14 • 2 min
EÚ je pripravená uvaliť ďalšie sankcie na Rusko

VARŠAVA - Britský šéf diplomacie Philip Hammond povedal v piatok, že Európska únia by mohla pripraviť ďalšie sankcie na Rusko za ich zapojenie sa do ukrajinského konfliktu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

EÚ tak môže urobiť rýchlo v prípade, ak bude porušovaná dohoda z Minska. Kyjev a proruskí separatisti sa obviňujú z násilností od uzavretia prímeria vyzývajúceho na stiahnutie ťažkých zbraní z frontovej línie na východe Ukrajiny.


"Európska únia bude jednotná v otázke sankcií, ktoré musia trvať až do úplného súladu s prímerím z Minska," povedal Hammond. "Pripravíme nové sankcie, ktoré bude možné rýchle implementovať v prípade pokračovania ruskej agresie alebo neplnenia minských dohôd." Hammond tiež uviedol, že Británia nemá plány na poskytnutie zbraní Kyjevu, no "nič v budúcnosti nevylučuje", keďže situácia na Ukrajine je stále dynamická.


Na spoločnej konferencii s britským náprotivkom vo Varšave poľský minister zahraničia Grzegorz Schetyna povedal, že sankcie by mohli byť uvalené na Rusko napríklad v prípade útokov separatistov na ukrajinské prístavné mesto Mariupoľ, no Rusko by bolo napríklad vylúčené z platobného systému SWIFT len v extrémnom prípade.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona