EÚ je pripravená podporiť demokraciu v Tunisku i hodpodárskou pomocou

NETKY.SK • 18 Január 2011, 08:02 • 2 min
EÚ je pripravená podporiť demokraciu v Tunisku i hodpodárskou pomocou

EÚ je pripravená podporiť demokraciu v Tunisku i hodpodárskou pomocou

slovakia

left justify in out

img

Európska únia je pripravená pomôcť Tunisku stať sa skutočnou demokratickou krajinou a poskytne krajine hospodársku pomoc, ak ju bude potrebovať. Hovorkyňa EÚ Maja Kocijančičová dnes uviedla, že únia sa chce podieľať na "príprave a organizácii volebného procesu" v Tunisku, ktoré sa zmieta v politických nepokojoch.
      EÚ už podľa hovorkyne už vyhodnocuje, aké opatrenia môže prijať, aby pomohla severoafrickej krajine s demokratickými reformami a hospodárskym rozvojom.
      Predseda tuniskej vlády Muhammad Ghannúší, ktorého zostavením nového kabinetu poveril dočasný prezident Fuád Mbazaa, by mal dnes predstaviť novú vládu, ktorá by mala stabilizovať krajinu po takmer mesiac trvajúcich protestoch. Ľudové povstanie spôsobilo pád vlády prezidenta Zína Ábidína bin Alího, ktorý vládol dlhých 23 rokov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies