EÚ ešte viac sprísni sankcie voči Sýrii

NETKY.SK • 27 Február 2012, 11:43 • 2 min
EÚ ešte viac sprísni sankcie voči Sýrii

EÚ ešte viac sprísni sankcie voči Sýrii - Politika Predstavitelia európskej diplomacie na dnešnom zasadnutí Rady EÚ pre zahraničné vzťahy oznámili, že sa zhodli na zavedení nových reštriktívnych opatrení voči vládnucemu režimu v Sýrii. Nové sankcie sa týk

slovakia

left justify in out

img

Predstavitelia európskej diplomacie na dnešnom zasadnutí Rady EÚ pre zahraničné vzťahy oznámili, že sa zhodli na zavedení nových reštriktívnych opatrení voči vládnucemu režimu v Sýrii. Nové sankcie sa týkajú sýrskej centrálnej banky a niektorých ministrov vlády Bašára Asada.
      Nové sankčné opatrenia sú súčasťou širšieho diplomatického nátlaku EÚ na sýrsky režim, ktorý krvavo potláča občiansku nespokojnosť vo svojej krajine.
      Sankcie voči sýrskej centrálnej banke maj zámer oslabiť ešte viac finančné toky, ktoré podporujú fungovanie Asadovho režimu.
      Nové sankcie by mali vstúpiť do platnosti v priebehu tohto týždňa a zamerajú sa aj na zákaz obchodovania sýrskych štátnych spoločností s diamantmi a cennými kovmi. Sankcie budú zamerané aj na zákaz leteckej prepravy tovarov do Sýrie.
      Dnes odsúhlasený sprísnený režim sankcií dopĺňa sériu predošlých nesúhlas s potláčaním občianskeho povstania v Sýrii. Občianska revolta je zameraná na zosadenie štyri desaťročia vládnucej rodiny Asadovcov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona