EÚ ešte stále konštruktívne rokuje s Poľskom, ultimátum zatiaľ nepadlo

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 13:21 • 2 min
EÚ ešte stále konštruktívne rokuje s Poľskom, ultimátum zatiaľ nepadlo

BRUSEL - Hovorca Európskej komisie (EK) Margaritis Schinas na dnešnom pravidelnom stretnutí s novinármi odmietol potvrdiť, či komisia ešte dnes zašle stanovisko na adresu poľskej vlády, týkajúce sa situácie okolo ústavného súdu.

slovakia

left justify in out

"To, čo môžem povedať, je, že komisia stále konštruktívne rokuje s poľskou stranou a chceme dospieť k riešeniu," uviedol hovorca exekutívy EÚ na otázky novinárov, či prvý podpredseda EK Frans Timmermans už odoslal svoje avizované stanovisko do Varšavy.

 

Schinas odmietol odpovedať na otázky, či EK odošle stanovisko do Varšavy ešte v priebehu dnešného dňa, upozornil len, že príslušné rokovania medzi oboma stranami stále pokračujú.

Dodal, že komisia v súvislosti s dnešným dňom a rokovaniami s Poľskom nepoužilo termín "ultimátum", ako to možno uvádzajú niektoré médiá.

 

Timmermans bol začiatkom minulého týždňa poverený svojimi kolegami z exekutívy EÚ, aby dnes, 23. mája, odoslal zásadné stanovisko EK do Varšavy, ak dovtedy poľská vláda neurobí zásadné kroky v súlade s odporúčaniami EK, týkajúce sa poľského ústavného súdu.

 

Komisia otvorila bezprecedentné konanie voči Poľsku v súvislosti s porušovaním pravidiel právneho štátu. Komisia v rámci "otvoreného dialógu", vedie rokovania s poľskou vládou. Tie doteraz neviedli k výsledku, ktorý by uspokojil Brusel, keď sa poľský vládny kabinet ani po piatich mesiacoch nepričinil o ukončenie tejto krízy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies