EÚ ešte nedohodla stretnutie s Trumpom počas jeho účasti na summite NATO

NETKY.SK • 6 Február 2017, 15:58 • 2 min
EÚ ešte nedohodla stretnutie s Trumpom počas jeho účasti na summite NATO

BRUSEL - Európska komisia (EK) dnes oznámila, že zatiaľ nebola dohodnutá možná návšteva prezidenta USA Donalda Trumpa v sídle európskych inštitúcií pri príležitosti jeho účasti na tohtoročnom summite NATO v Bruseli. Summit by sa mal konať koncom mája a Biely dom v nedeľu potvrdil, že Trump sa na ňom zúčastní.

slovakia

left justify in out

"Sme v kontakte, aby sme určili, kedy by bolo najlepšie uskutočniť takéto stretnutie," uviedol hovorca exekutívy EÚ Margaritis Schinas počas dnešného vystúpenia pred novinármi.

 

Hlavný hovorca EK pripomenul, že hneď na druhý deň po zvolení Donalda Trumpa za prezidenta USA ho predseda Európskej rady Donald Tusk a predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker v spoločnom liste vyzvali na čo najrýchlejšie uskutočnenie summitu EÚ-USA, ktorý by mal prehodnotiť úroveň vzájomných vzťahov. "Táto výzva je stále platná," upozornil Schinas.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona