EÚ doteraz prerozdelila iba tri percentá z plánovaných 160 tisíc utečencov

NETKY.SK • 13 September 2016, 17:26 • 2 min
EÚ doteraz prerozdelila iba tri percentá z plánovaných 160 tisíc utečencov

ŽENEVA - Európska únia je ďaleko od splnenia dvojročného plánu na prerozdelenie 160.000 žiadateľov o azyl medzi krajiny európskeho bloku, oznámil dnes Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR).

slovakia

left justify in out

Rok po prijatí tohto plánu sa podarilo celkovo premiestniť iba 4776 migrantov z Grécka a Talianska, čo zodpovedá trom percentám zo stanoveného cieľa.

 

Členské štáty Európskej únie vrátane Švajčiarska a Lichtenštajnska sa doposiaľ zaviazali prijať dovedna 8676 žiadateľov o azyl z Grécka a 2809 z tých, ktorí sa nachádzajú v Taliansku.

 

"Počet záväzkov je stále žalostne nedostačujúci a implementácia zbytočne pomalá a náročná," povedal hovorca UNHCR William Spindler, ktorého citovala agentúra DPA.

 

Rozmiestňovanie utečencov má byť hlavným nástrojom v boji proti nezákonnej migrácii z južnej Európy na zvyšné územia kontinentu, ako aj v boji s pašerákmi ľudí, upozornil UNHCR.

 

Štatistiky uvádzajú, že počet podaných žiadostí o azyl vzrástol v tomto roku v Taliansku oproti rovnakému obdobiu v roku 2015 o 53 percent.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies