EÚ dodá v nasledujúcich dňoch nové mená na sankčný zoznam Rusov

NETKY.SK • 26 Apríl 2014, 14:33 • 2 min
EÚ dodá v nasledujúcich dňoch nové mená na sankčný zoznam Rusov

BRUSEL - Európska únia sa v nasledujúcich dňoch chystá pridať nové mená na zoznam ruských jednotlivcov, ktorí podliehajú sankciám, a v pondelok uskutoční v Bruseli núdzové rozhovory o Ukrajine. Informovali o tom dnes zdroje z Európskej komisie, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Lídri skupiny siedmich priemyselne najvyspelejších krajín sveta G7 sa dnes už skôr na stretnutí v Južnej Kórei dohodli, že uvalia ďalšie sankcie na Rusko za jeho zásah na Ukrajine, kde promoskovskí separatisti zadržali skupinu medzinárodných pozorovateľov z Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) a obvinili ich zo špionáže pre NATO.
      

"Sankcie, ktoré v najbližších dňoch uvalí európska strana, budú doplnkom v podobe nových mien na zozname jednotlivcov, ktorých sa bude týkať zmrazenie majetku a cestovný zákaz," uviedol jeden zdroj pod podmienkou zachovania anonymity.
      

Európska únia, ktorej členské štáty majú s Ruskom úzke vzťahy v oblasti obchodu a energetiky, sa zatiaľ vyhýba uvaleniu obchodných a finančných sankcií.
      

Štáty EÚ sa však už dohodli na nových menách, takže ich dodanie na sankčný zoznam sa uskutoční veľmi rýchlo. Na zozname sa zatiaľ nachádza 33 ľudí, ktorí majú zmrazené majetky aj bankové účty a nesmú dostať vstupné víza do žiadnej krajiny únie.
      

Vysokopostavení diplomati EÚ sa dohodli, že núdzové rokovania o zhoršujúcej sa situácii na Ukrajine a o ďalších sankciách proti Rusku sa budú konať v pondelok 28. apríla okolo poludnia v Bruseli. Uviedli to tri zdroje z EÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona