EÚ dá Taliansku 9 miliónov eur na zdravotnú starostlivosť pre azylantov

NETKY.SK • 23 August 2018, 06:00 • 2 min
EÚ dá Taliansku 9 miliónov eur na zdravotnú starostlivosť pre azylantov

BRUSEL - Európska komisia (EK) v stredu oznámila, že vyčlenila deväť miliónov eur pre Taliansko na pomoc pri zlepšovaní prístupu k zdravotnej starostlivosti v prijímacích zariadeniach pre žiadateľov o azyl a osôb požívajúcich medzinárodnú ochranu.

slovakia

left justify in out

Finančnú pomoc dostane viac ako 42.000 ľudí v regiónoch Emilia-Romagna, Lazio, Ligúria, Toskánsko a Sicília. EÚ chce pritom osobitnú pozornosť venovať potrebám najzraniteľnejších osôb vrátane žien a detí.

 

Eurokomisár pre migráciu, vnútorné veci a občianstvo Dimitris Avramopulos v tejto súvislosti pripomenul, že Taliansko je v posledných rokoch vystavené mimoriadnemu migračnému tlaku a eurokomisia neprestane podporovať úsilie Talianska, pokiaľ ide o riadenie migrácie a poskytovanie útočiska tým, ktorí potrebujú ochranu.

 

Nový finančný balík má pomôcť riešiť základné potreby zdravotnej starostlivosti tým, že v prípade potreby zabezpečí primeraný prístup k lekárskym službám. Komisia spresnila, že po vyčlenení deväťmiliónovej sumy zmobilizovala celkovo už vyše 200 miliónov eur vo forme núdzovej pomoci na podporu riadenia migrácie v Taliansku. Okrem núdzovej pomoci bolo pre Taliansko prostredníctvom Fondu pre azyl, migráciu a integráciu (AMIF) a národného programu Fondu vnútornej bezpečnosti (ISF) na roky 2014-2020 vyčlenených 653,7 milióna eur.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies