EÚ dá SR takmer 16 miliónov eur v rámci Operačného programu Rybné hospodárstvo

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 13:28 • 2 min
EÚ dá SR takmer 16 miliónov eur v rámci Operačného programu Rybné hospodárstvo

BRUSEL - Európska komisia (EK) dnes oznámila, že schválila Slovensku ďalší Operačný program (OP). V rámci OP Rybné hospodárstvo sú SR pridelené prostriedky vo výške 15,785 milióna eur z Európskeho námorného a rybárskeho fondu (ENRF).

slovakia

left justify in out

Cieľom tohto operačného programu je dosiahnuť národné priority stanovené v stratégii Európa 2020. Týka sa aj všeobecnej reformy Spoločnej rybárskej politiky a je plne v súlade s prioritami stanovenými v Nariadení o Európskom námornom a rybárskom fonde (ENRF).
     

Podľa priorít OP Rybné hospodárstvo sa 60 % celkovej alokácie zameria na podporu investícií do akvakultúry, čím by sa mala zlepšiť konkurencieschopnosť a životaschopnosť podnikov pôsobiacich v tejto oblasti. ENRF investuje do modernizácie a diverzifikácie produkcie a podporí postupy, ktoré sú udržateľnejšie z hľadiska ochrany životného prostredia.
     

Ďalších 9 % prostriedkov je určených na podporu implementácie Spoločnej rybárskej politiky pomocou správneho zberu a správy údajov a na podporu monitorovania, kontroly a presadzovania. Ďalej je 25 % vyčlenených zdrojov určených na opatrenia týkajúce sa podpory marketingu a spracovania a 6 % prostriedkov sa má využiť na technickú pomoc, čiže na efektívnu správu využívania prostriedkov EÚ. Patrí sem aj podpora publicity a informovanosti.
     

Celkový rozpočet OP vrátane spolufinancovania je vo výške 20.832.779 eur, z čoho je celkový príspevok EÚ 15.785.000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies