EÚ chystá ďalšie obmedzenia: Chcú zakázať bežné spotrebiče v domácnosti

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 13:53 • 2 min
EÚ chystá ďalšie obmedzenia: Chcú zakázať bežné spotrebiče v domácnosti

BRATISLAVA – Európska únia sa opäť chystá zasiahnuť do života Európanov. Po vysávačoch chcú zakázať ďalšie elektrospotrbiče, ktoré má doma takmer každá rodina. Napriek protestom zo strany občanov EÚ by zákaz mal prísť v blízkej dobe.

slovakia

left justify in out

Regulácie Bruselu sa už v minulosti stretli s posmechom a vlnou nevôle. Išlo napríklad o reguláciu zakrivenia banánov, výkon vysávačov, či sviečky v svietnikoch.

 

Teraz sa rozhodli, že zakážu hriankovače, rýchlovarné kanvice a fény. Pôjde o všetky spotrebičke, ktoré nedosiahnu energetickú normu. Úradníci EÚ by mali túto reguláciu schnáliť niekoľko mesiacov po referende o zotrvanie v EÚ vo Veľkej Británii, ktoré sa uskutoční 23. júna.

 

img

 

img

 

img

 

Podľa britského denníka The Telegraph Európska komisia plánuje zakázať predaj elektrospotrebičov s vysokým výkonom a spotrebou elektrickej energie. Cieľom obmedzenia je zníženie emisií oxidu uhličitého v ovzduší.

 

Hriankovačmi, rýchlovarnými kanvicami a fénmi by sa to však nemalo končiť. Podľa denníka by mala EÚ pokračovať v sťahovaní ďalších „neekologických“ spotrebičov z predaja. Malo by ísť o internetové routre, výťahy, mobily, sušiče rúk, alebo mrazničky.

 

„Európska únia sa mieša ľuďom do života od raňajok až po hranice,“ povedal šéf kampane za odchod Británie z EÚ Matthew Elliott.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies