EÚ chce znížiť rozdiely medzi tradičnými operátormi a Skype a WhatsApp

NETKY.SK • 16 August 2016, 18:26 • 2 min
EÚ chce znížiť rozdiely medzi tradičnými operátormi a Skype a WhatsApp

BRUSEL - Európska komisia (EK) v septembri predloží návrhy na zníženie regulačných rozdielov medzi tradičnými telekomunikačnými operátormi a konkurenčnými službami na internete ako je napríklad Skype alebo WhatsApp. Uviedol dnes hovorca exekutívy EÚ.

slovakia

left justify in out

Hovorca EK Christian Wigand oznámil, že Brusel skúma "akým spôsobom" treba "prispôsobiť" pravidlá EÚ, ktoré platia pre tradičných operátorov, aby sa zabezpečila spravodlivá hospodárska súťaž s WhatsApp alebo Skype, ktoré poskytujú "podobné alebo ekvivalentné služby".

 

Tradiční operátori sa sťažujú, že sú podrobení prísnejším predpisom, než aké využíva ich "novodobá" konkurencia. "Musíme stimulovať inovácie pre nových hráčov, ale zároveň vytvoriť rovnaké podmienky pre všetkých," znie odkaz Európskej komisie. Exekutíva EÚ zároveň zdôrazňuje, že prispôsobiť pravidlá, nemusí nutne znamenať "pridať" nové nariadenia.

 

Toto úsilie podľa zdrojov EK treba vnímať ako súčasť komplexnej reformy regulačného rámca telekomunikácií v EÚ. Ten bude verejnosti predložený v septembri a jeho cieľom je zabezpečiť "lepší prístup k digitálnym službám" a posilnenie dôvery v internetové služby a podporiť investície v tejto oblasti.

 

Komisia paralelne pracuje na revízii smernice z roku 2009 o ochrane osobných údajov v odvetví elektronických komunikácií. Príslušné legislatívne zámery v tomto smere chce EK predložiť do konca tohto roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies