EÚ chce odlišne označovať izraelský tovar pochádzajúci z palestínskych území

NETKY.SK • 11 November 2015, 08:59 • 2 min
EÚ chce odlišne označovať izraelský tovar pochádzajúci z palestínskych území

JERUZALEM - Plánovaný krok Európskej únie označovať produkty pochádzajúce od izraelských farmárov a výrobcov z okupovaných palestínskych území odlišne než tie, ktoré pochádzajú zo zvyšnej časti Izraela, prinesie so sebou následky, varoval dnes izraelský vyslanec pri EÚ David Walzer.

slovakia

left justify in out

Opatrenie, ktoré má podľa agentúry DPA vstúpiť do platnosti v stredu, bude "obrovským sklamaním", uviedol Walzer pre novinárov v Bruseli. "Je to neprijateľné a Izrael to nebude brať na ľahkú váhu," doložil diplomat bez bližšieho špecifikovania možných protiopatrení zo strany jeho krajiny.

 

Brusel trvá na tom, že cieľom inkriminovanej iniciatívy nie je bojkotovať produkty z okupovaných území. Tento tovar tvorí menej než päť percent izraelského exportu určeného pre EÚ. Únia dlhodobo kritizuje politiku Izraela na okupovaných územiach, argumentujúc tým, že tak dochádza k porušovaniu medzinárodného práva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona