EÚ chce kúpiť bezpilotné lietadlá na sledovanie hraníc

NETKY.SK • 27 Máj 2016, 09:59 • 2 min
EÚ chce kúpiť bezpilotné lietadlá na sledovanie hraníc

BERLÍN - Európska únia chce na sledovanie svojich námorných hraníc zaobstarať bezpilotné lietadlá za celkovo 67 miliónov eur. V dnešnom vydaní to uviedli nemecké noviny Bild s odvolaním sa na odpoveď na príslušnú poslaneckú otázku adresovanú spolkovej vláde.

slovakia

left justify in out

Tzv. drony by mali na jednej strane odhaliť malé nafukovacie člny, na ktorých sa utečenci pokúšajú dostať na európske ostrovy alebo na európsku pevninu. Na druhej strane by mali pomôcť pri kontrole dodržiavania noriem týkajúcich sa životného prostredia, ako sú napríklad emisné predpisy, napísala agentúra DPA.

 

Poslanec nemeckého Spolkového snemu (Bundestag) za stranu Ľavica Andrej Hunko v reakcii zámery EÚ kritizoval. Plánované "vyzbrojenie" bezpilotnými lietadlami a satelitmi podľa neho slúži predovšetkým na zastavenie migrácie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona