EÚ by mohla spoločnosti Amazon nariadiť doplatenie daní

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 08:53 • 2 min
EÚ by mohla spoločnosti Amazon nariadiť doplatenie daní

BRUSEL - Európska únia (EÚ) by mala do júla rozhodnúť o svojom postoji k daňovej dohode spoločnosti Amazon s Luxemburskom.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na dva zdroje oboznámené so situáciou. EÚ by mohla nariadiť spoločnosti Amazon, aby na daniach doplatila približne 400 mil. eur. Rozhodnutie Európskej komisie (EK) by malo prísť po dvojročnom vyšetrovaní.


Predmetom vyšetrovania je dohoda spoločnosti Amazon s Luxemburskom z roku 2003, ktorá umožňuje platiť nižšie dane ako iné firmy. Spoločnosť Amazon tak mala získať nespravodlivú výhodu. Údaj o doplatku 400 mil. eur by pritom mohol byť podľa jedného zo zdrojov predbežný a po diskusii v rámci EK by sa mohol revidovať.


EK odmietla situáciu komentovať. Stanovisko Luxemburska a firmy Amazon nie je známe. Išlo by pritom o štvrté takéto rozhodnutie zo strany EÚ. Okrem toho EK prešetruje aj to, či spoločnosť Apple neplatí nízke dane v Írsku a prešetrovaniu čelí aj dohoda spoločnosti McDonald's s Luxemburskom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona