EU by mala zintenzívniť pomoc migrantom v Líbyi v snahe zastaviť tak migráciu utečencov do Európy

NETKY.SK • 15 Jún 2017, 17:45 • 2 min
EU by mala zintenzívniť pomoc migrantom v Líbyi v snahe zastaviť tak migráciu utečencov do Európy

BRUSEL - Európska únia by mala zintenzívniť aktivity na pomoc pri chránení migrantov uviaznutých v Líbyi a presvedčiť svoje členské štáty, aby sa podieľali na znášaní bremena, ktoré vyplýva z veľkého počtu migrantov nachádzajúcich sa v Európe. Vyhlásil to riaditeľ kancelárie Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) pri EÚ Eugenio Ambrosi.

slovakia

left justify in out

"Je tu snaha, ale treba urobiť ešte viac, aby sa zaistila a zvýšila úroveň ochrany migrantov nachádzajúcich sa v súčasnosti v Líbyi," povedal Ambrosi v stredu večer v rozhovore . Vyjadril sa tak iba týždeň pred summitom lídrov EÚ, ktorého témou budú snahy zastaviť migráciu afrických utečencov z Líbye do Európy, ako aj riešenie patovej situácie krajín, do ktorých pricestujú.

 

Ambrosi uviedol, že momentálne sa v Líbyi nachádza zhruba 800.000 migrantov. Utečenci žijú v Líbyi v táboroch, pričom podmienky v nich by sa dali prirovnať k vojnovým, dodal.

 

Migračná trasa z Líbye do Talianska sa v účastnosti používa najčastejšie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona