EÚ bojuje proti obchodu s falošným tovarom

NETKY.SK • 29 Jún 2011, 09:06 • 2 min
EÚ bojuje proti obchodu s falošným tovarom

EÚ bojuje proti obchodu s falošným tovarom

slovakia

left justify in out

img

Európska komisia (EK) dnes uviedla, že výsledkom spoločnej colnej operácie pod názvom "ohnivé ostrie" bolo zhabanie vyše 28.000 kusov alebo párov textilných výrobkov a rôzneho príslušenstva, ktoré sa do EÚ dostali cez jej východné hranice.
      Operačná fáza akcie, ktorú priamo z Bruselu riadil Európsky úrad pre boj proti podvodom (OLAF), prebiehala od 5. do 14. apríla toho roku, ale Európska komisia sa rozhodla jej výsledky zverejniť až dnes, po preskúmaní všetkých detailov operácie a hlavne aby nenabúrala iné cezhraničné a colné operácie, ktoré prebiehali po aprílovom termíne
      "Tok nepravých, falšovaných tovarov ohrozuje integritu vnútorného trhu EÚ. Aj preto EK pripravila akčný plán na boj proti nepravým cigaretám a alkoholu pozdĺž východných hraníc únie," vyhlásil dnes Algirdas Šemeta, komisár EÚ pre daňové otázky. Uviedol, že operácia "ohnivé ostrie" je dobrým príkladom ako zjednotiť úsilie rôznych inštitúcií EÚ na tomto poli.
      "Som rád, že spoločná akcia pod taktovkou OLAF za účasti ďalších zložiek Európskej komisie a národných colných úradov viedla k ochrane záujmov občanov EÚ, k ochrane ich podnikania a ich finančných záujmov," povedal komisár Šemeta.
      Operácia "ohnivé ostrie" sa zameriavala predovšetkým na vstup falošných tovarov textilného pôvodu a rôznych doplnkov do krajín EÚ po suchozemskej ceste. Colné kontroly boli zamerané na dopravné prostriedky, ktoré vchádzajú na územie únie z tretích krajín na východných hraniciach EÚ.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies