EÚ apeluje na starostlivosť o duševé zdravie pilotov, odporúča psychologické testy

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 14:26 • 2 min
EÚ apeluje na starostlivosť o duševé zdravie pilotov, odporúča psychologické testy

BRUSEL - V reakcii na haváriu lietadla nízkonákladových nemeckých aerolínií Germanwings vo francúzskych Alpách odporúča pracovná skupina EÚ psychologické testy pre všetkých pilotov.

slovakia

left justify in out

Mali by ich absolvovať počas výcviku alebo pred nástupom do služby, informovala dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na správu pracovnej skupiny pod vedením Európskej agentúry pre bezpečnosť letectva (EASA), ktorú doručili Európskej komisii.

 

Autori správy tiež odporúčajú zlepšenie starostlivosti o duševné zdravie pilotov, ako aj testy na drogy a alkohol.

Ďalej by malo zostať v platnosti opatrenie, ktoré bolo prijaté okamžite po tragédii - že pilot by nikdy nemal zostať sám v kokpite. Toto opatrenie už realizuje väčšina európskych leteckých spoločností.

 

Airbus spoločnosti Germanwings havaroval 24. marca počas letu z Barcelony do Düsseldorfu. Všetkých 150 ľudí na palube, vrátane 72 Nemcov, zahynulo. Podľa vyšetrovateľov nechal lietadlo zámerne havarovať druhý pilot, 27-ročný Andreas Lubitz, s cieľom spáchať samovraždu. Lubitz, ktorý mal v minulosti vážne psychické problémy, predtým z kokpitu vyvrel kapitána.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona