EÚ a USA zrejme neuzavrú TTIP do skončenia Obamovho mandátu

NETKY.SK • 19 Október 2016, 16:14 • 2 min
EÚ a USA zrejme neuzavrú TTIP do skončenia Obamovho mandátu

BERLÍN - Dohoda o voľnom obchode medzi Európskou úniou a USA počas mandátu prezidenta Baracka Obamu pravdepodobne nebude.

slovakia

left justify in out

Európska komisia (EK) sa domnieva, že rokovania s USA o dohode sa zrejme do konca jeho funkčného obdobia nepodarí uzavrieť. Agentúre Reuters to povedal zdroj z EK pod podmienkou zachovania anonymity.

 

Spresnil, že komisia chce uchovať aspoň predbežný štatút dohody o Transatlantickom obchodnom a investičnom partnerstve (TTIP), ktorý obe strany doteraz dosiahli. To jej umožní pokračovať v rokovaniach s novou americkou administratívou po vypršaní mandátu Baracka Obamu v januári 2017.

 

Zdroj dodal, že obe strany dosiahli určitý pokrok v niektorých bodoch a ten by komisia chcela udržať a vyhnúť sa tomu, aby sa po nástupe novej americkej administratívy celý proces začal odznova.

 

Americký veľvyslanec v Nemecku John B. Emerson v utorok (18.10.) pre rozhlas povedal, že obe strany "sú blízko preklenutiu rozdielnych názorov na mnohé sporné body".

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies