EÚ a Rusko chcú opäť zintenzívniť dialóg: Vzťahy medzi nimi sa postupne zlepšujú

NETKY.SK • 12 Júl 2017, 06:24 • 2 min
EÚ a Rusko chcú opäť zintenzívniť dialóg: Vzťahy medzi nimi sa postupne zlepšujú

BRUSEL - Európska únia a Ruská federácia sa nezhodnú v názore na všetky otázky, avšak je mimoriadne dôležité, že dialóg medzi oboma stranami je plynulý.

slovakia

left justify in out

Po rokovaniach s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom to dnes večer v Bruseli vyhlásila šéfka európskej diplomacie Federica Mogheriniová.

 

Podľa jej slov chcú obe strany opäť zintenzívniť výmenu názorov o dôležitých zahraničnopolitických otázkach na všetkých úrovniach. Mogheriniová menovala ako tematické okruhy napríklad konflikt v Sýrii, severokórejské raketové testy, ako aj situáciu na Blízkom východe a v Líbyi zdôrazniac, že je nutné spolupracovať v oblastiach, v ktorých je to možné.

 

Hosť z Moskvy vyjadril dojem, že sa situácia postupne zlepšuje, a potvrdil identitu názorov na to, že susedia, ktorými sú EÚ a Ruská federácia, by mali všetky problémy vyriešiť spoločne. Dvojstranné konzultácie sú vzhľadom na susedstvo v existenčnom záujme oboch strán, vyplynulo z Lavrovových slov.

 

Stretnutie Mogherinová-Lavrov sa uskutočnilo iba niekoľko dní po sobotňajšej schôdzke predsedu Európskej komisie Jeana-Clauda Junckera a ruského prezidenta Vladimira Putina počas summitu predstaviteľov krajín G20 v Hamburgu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies