EÚ a Nórsko podpísali dohodu o fondoch, ktoré sa týkajú aj Slovenska

NETKY.SK • 8 Máj 2016, 09:44 • 2 min
EÚ a Nórsko podpísali dohodu o fondoch, ktoré sa týkajú aj Slovenska

BRATISLAVA - Nórska vláda a Európska únia podpísali dohodu o poskytovaní finančnej pomoci v rámci fondov Európskeho hospodárskeho priestoru a Nórskeho finančného mechanizmu pre 15 krajín.

slovakia

left justify in out

Slovensko dostane finančnú dotáciu vo výške 113,1 milióna eur. Informuje o tom ministerstvo zahraničných vecí na svojej internetovej stránke.


Obe strany dohodu podpísali 3. mája, ročná výška finančných prostriedkov predstavuje v rozpočtovom období 2014 – 2021 sumu približne 391,4 miliónov eur.

 

Prioritami pomoci sú inovácie, výskum, vzdelávanie a konkurencieschopnosť; sociálna inklúzia, zamestnanosť mladých ľudí, boj s chudobou; životné prostredie, energetika, klimatické zmeny a nízkouhlíková ekonomika; kultúra, spoločnosť, dobrá vláda, ľudské práva a súdnictvo a vnútorné záležitosti recipientov dotácií.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies