EÚ a nadácia manželov Gatesových poskytnú Afrike ďalších sto miliónov eur

NETKY.SK • 25 Január 2018, 14:24 • 2 min
EÚ a nadácia manželov Gatesových poskytnú Afrike ďalších sto miliónov eur

BRUSEL - EÚ spolu s nadáciou Billa a Melindy Gatesových poskytnú ďalších 100 miliónov eur ako investičnú pomoc pre Afriku.

slovakia

left justify in out

Oznámila to vo štvrtok Európska komisia. Nadácia manželov Gatesových v tejto súvislosti potvrdila svoje rozhodnutie prispieť k realizácii plánu externých investícií EÚ sumou 50 miliónov dolárov (40,9 milióna eur) na financovanie investičných opatrení a sumou 12,5 milióna dolárov (10,2 milióna eur) na technickú pomoc.

 

Príspevky sa poskytnú prostredníctvom rámca EÚ na zlepšenie stavu udržateľných investícií v Afrike zameraného na investičné projekty v odvetví zdravotníctva. Účelom spoločného príspevku je prilákať ďalšie súkromné investície potrebné na dosiahnutie cieľov udržateľného rozvoja a zvýšiť počet úspešných projektov.

 

Európska komisia sa rozhodla navýšiť tento príspevok o ďalších 50 miliónov eur. Nové partnerstvo nasleduje po prvej spoločnej iniciatíve, ktorá bola ohlásená v decembri 2017 na summite "Jedna planéta" v Paríži.

 

V rámci tejto iniciatívy poskytne EK 270 miliónov eur a nadácia manželov Gatesových takmer 245 milióna eur na financovanie poľnohospodárskeho výskumu, ktorý má pomôcť najchudobnejším poľnohospodárom na svete čeliť stále zložitejším podmienkam spôsobeným zmenou klímy. Do tohto programu sa zapoja aj Francúzsko, Nemecko, Taliansko, Španielsko a ďalšie členské štáty EÚ.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies