Eto'o dostal medailu tolerancie za boj proti rasizmu

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 10:27 • 2 min
Eto'o dostal medailu tolerancie za boj proti rasizmu

LONDÝN - Európska rada pre toleranciu a zmierenie (ECTR) vyznamenala kamerunského futbalistu Samuela Eto'a za prínos v boji proti rasizmu. Mimovládna organizáciu v pondelok udelila útočníkovi Sampdorie Janov medailu tolerancie.

slovakia

left justify in out

Ocenila jeho "odvahu a vôľu postaviť sa proti rasizmu, budovanie povedomia o tomto probléme a inšpiráciu pre ďalších futbalistov a milióny futbalových fanúšikov," uviedol prezident ECTR Moše Kantor.

 

Eto'o prvý raz čelil prejavom intolerancie v roku 2005, keď ako hráč FC Barcelona pohrozil odchodom z trávnika Zaragozy, pretože mu miestni priaznivci pripomenuli farbu jeho pleti opičími zvukmi a hádzaním arašidov. V nasledujúcej sezóne sa situácia zopakovala. "Človek sa rodí z lásky, ale počas života sa musí naučiť, čo je to nenávisť. Ja som sa to dozvedel v roku 2005. Rozhodol som sa postaviť tomu a nebyť ticho. Spoluhráči a vedenie klubu ma podporili. Zistil som, že je to jediná možná cesta. Od toho dňa som sa rozhodol vydržať a bojovať proti všetkým urážkam na štadiónoch aj mimo nich," povedal štvornásobný najlepší futbalista afrického kontinentu pri preberaní medaily v Kensingtonskom paláci v Londýne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies