Etnické nepokoje na severe Indie si vyžiadali 28 mŕtvych

NETKY.SK • 9 September 2013, 10:17 • 2 min
Etnické nepokoje na severe Indie si vyžiadali 28 mŕtvych

MUZAFFARNAGAR - Najmenej 28 ľudí prišlo o život počas etnického násilia medzi moslimami a hinduistami v štáte Uttarpradéš na severe Indie.

slovakia

left justify in out

Úrady vyhlásili v celom štáte výnimočný stav a na potlačenie nepokojov nasadili armádu. Na poriadok okrem polície dozerá vyše 800 vojakov. Najhoršie násilnosti postihli okres Muzaffarnagar asi 120 kilometrov severne od Naí Dillí, kde tento týždeň uzavreli všetky školy, úrady a obchody. "Situácia je už pod kontrolou," povedal miestny predstaviteľ, ktorý si neželal byť menovaný.

Násilnosti vypukli v sobotu podvečer po stretnutí miestnych hinduistických farmárov, ktorí žiadali potrestanie vrahov troch mužov údajne zabitých moslimami. Na farmárov po stretnutí zaútočili neznámi páchateľa, čo viedlo k rozpútaniu násilia v celom regióne. Štát Uttarpradéš v roku 1992 zažil tragické etnické nepokoje, pri ktorých zahynulo najmenej 2000 ľudí, väčšinou moslimov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona