Etna sa opäť prebudila k životu, kvôli sopečnému popolu zavreli dve letiská

NETKY.SK • 16 December 2013, 09:13 • 2 min
Etna sa opäť prebudila k životu, kvôli sopečnému popolu zavreli dve letiská

RÍM - Sicílska sopka Etna sa cez víkend opäť prebudila k životu. Objem sopečného popola v ovzduší si vynútil zatvorenie letísk v mestách Catania a Comiso.

slovakia

left justify in out

Letisko v Catanii zrušilo v nedeľu všetky odlety a 26 lietadiel, ktoré tam mali pristáť, presmerovali do iných miest. Spoločnosť SAC, ktorá letisko v Catanii prevádzkuje, vo vyhlásení vysvetlila, že "smer a sila vetra naznačuje, že sopečný popol by mohol ohroziť bezpečnosť letov". Spoločnosť sa preto rozhodla uzavrieť vzdušný priestor nad letiskom. Rozhodnutie o obnovení prevádzky bude závisieť od vývoja situácie. 

Erupcie Etny sú pomerne časté, ale posledná, ktorá sa začala v noci na nedeľu, je najintenzívnejšia za posledné mesiace. Rozžeravenú lávu, ktorá steká po úbočí, vidno z Catanie i Taorminy. V nedeľu v oblasti, kde sa sopka nachádza, zaznamenali aj tri menšie zemetrasenia, informovali talianske médiá. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies