Etna chrlila lávu a horúci popol

NETKY.SK • 9 Február 2012, 22:49 • 2 min
Etna chrlila lávu a horúci popol

Etna chrlila lávu a horúci popol - Svet Sicílska sopka Etna začala v noci nadnes opäť chrliť prúdy horúceho popola a lávy, uviedli na internete britské noviny Daily Mirror. Podľa talianskej tlačovej agentúry ANSA stĺp dymu a popola stúpal do výšky niekoľk

slovakia

left justify in out

imgSicílska sopka Etna začala v noci nadnes opäť chrliť prúdy horúceho popola a lávy, uviedli na internete britské noviny Daily Mirror. 
      Podľa talianskej tlačovej agentúry ANSA stĺp dymu a popola stúpal do výšky niekoľkých stoviek metrov.
      Erupcia si vynútila uzavretie rušného medzinárodného letiska v meste Catania, ktoré sa nachádza na úpätí 3350 metrov vysokej Etny, najvyššej činnej sopky v Európe. 
      K predchádzajúcej erupcii došlo začiatkom januára, keď Etna vychrlila päť kilometrov vysoký stĺp popola. Láva vtedy začala vytekať z nového krátera v juhovýchodnej časti vrcholu, pričom stiekla do neobývaného údolia Valle del Bove.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies