Etiópske lietadlo uniesol do Ženevy jeho druhý pilot, žiada o azyl

NETKY.SK • 17 Február 2014, 10:45 • 2 min
Etiópske lietadlo uniesol do Ženevy jeho druhý pilot, žiada o azyl

ŽENEVA - Lietadlo etiópskej leteckej spoločnosti Ethiopian Airlines uniesol dnes do Ženevy jeho druhý pilot, ktorý sa následne vzdal policajtom a požiadal o azyl vo Švajčiarsku. Oznámila to ženevská polícia.

slovakia

left justify in out

Kopilot sa zmocnil lietadla, keď pilot odišiel na toaletu. Muž sa zamkol v kokpite a po pristátí opustil stroj oknom pomocou lana a vzdal sa, povedal policajný hovorca novinárom. Citovala ho agentúra Reuters.
      

Pasažierom ani ďalším členom posádky podľa polície nehrozilo nebezpečenstvo, pretože druhý pilot nebol ozbrojený. Etiópčana narodeného v roku 1983 momentálne vypočúvajú. O azyl žiada údajne preto, že sa obáva perzekúcie vo svojej krajine.
      

Lietadlo Boeing 767-300 s 202 pasažiermi a členmi posádky na palube smerovalo v noci na dnes z Addis Abeby do Ríma. Nad Sudánom vyslalo núdzový signál "7500", čo znamená únos, aj keď podľa spravodajského blogu airlinereporter.com môžu tento signál niekedy omylom spustiť piloti alebo sa spustí pre poruchu.
      

Let ET702 napokon pristál okolo 6.00 h na ženevskom letisku po tom, ako kopilot žiadal o doplnenie paliva. Letisko a vzdušný priestor nad Ženevou uzavreli, prevádzku však medzičasom znova obnovili, dodáva agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies