Etiópia musí do novembra vykonať 150-200 antidopingových kontrol

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 15:03 • 2 min
Etiópia musí do novembra vykonať 150-200 antidopingových kontrol

ADDIS ABEBA - Etiópia musí do novembra vykonať väčší počet antidopingových kontrol u atlétov z tejto krajiny, ak sa chce vyhnúť konzekvenciám od Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) a Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF).

slovakia

left justify in out

K požadovanému číslu 150-200 testov sa začne dopracúvať už budúci týždeň. Oznámil to lekár reprezentácie Ayalew Tilahun: "Oznámili nám hrozbu dištancu od IAAF, ak nesplníme požiadavky."

 

Šéf miestnej federácie Alebachew Nigussie podotkol, že štart etiópskych atlétov na augustových OH 2016 v brazílskom Riu de Janeiro síce nie je v ohrození, ale funkcionári to nevnímajú ako dôvod prípadne poľaviť vo svojom úsilí.

 

Prezident IAAF Sebastian Coe v marci zahrnul Etiópiu medzi päticu krajín, v ktorých sú antidopingové aktivity v kritickom stave (aj Keňa, Maroko, Bielorusko a Ukrajina). Zástupcovia WADA zavítajú na návštevu 3. júna a približne v rovnakom čase podnikne cestu do tejto krajiny aj spomenutý Coe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies