Etický kódex strany Smer je hotový, personálny audit prebieha

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 12:05 • 2 min
Etický kódex strany Smer je hotový, personálny audit prebieha

BRATISLAVA - Vládna strana Smer-SD už má hotový Etický kódex, ktorý mal na základe uznesenia pracovného snemu pripraviť stranícky líder Robert Fico. Čas na spísanie dokumentu mu uplynul 10. júla.

slovakia

left justify in out

"Etický kódex strany je vypracovaný, prebieha však ešte diskusia vo vedení. Po schválení bude zverejnený na webe strany Smer-SD," uviedla pre TASR hovorkyňa strany Ľubica Končalová.

 

Do 8. júla mali zase na základe uznesenia snemu okresní a krajskí predsedovia vykonať personálny audit verejných funkcionárov, ktorí sú nominantmi Smeru-SD a predložiť jeho výsledky straníckemu vedeniu. "Realizácia personálneho auditu je rozdelená do viacerých etáp v zmysle schváleného harmonogramu. Bližšie podrobnosti nateraz nebudeme uvádzať, lebo ide o proces, ktorý sa týka výhradne vnútrostraníckych aktivít a rozhodnutí príslušných orgánov strany Smer-SD," dodala Končalová.

 

Robert Fico na pracovnom sneme 28. júna okrem iného povedal, že ak môže niekto Smer-SD ohroziť, sú to len straníci samotní. "Mrzí ma, že som ako predseda strany konfrontovaný s prejavmi arogancie na okresnej úrovni. Niektorí naši predstavitelia prestali komunikovať so starostami a podceňujú spätnú väzbu. Dôjde preto k zmenám nielen vo vedení strany, ale aj na nižších úrovniach," avizoval. Krajskí predsedovia strany majú preto prísť s návrhmi na výmenu okresných predsedov tam, kde je to nevyhnutné.

 

Krajské a okresné rady mali tiež vykonať spomínaný personálny audit nominantov v manažérskych pozíciách a vo verejnej správe. "Stane sa, že nám nominant robí hanbu. Sú len dve kritériá - či zlyháva po morálnej a či po odbornej stránke. Musíme zabrať nielen obsahovo, musíme sa predovšetkým ako sociálni demokrati správať vo všetkých úrovniach. Bohužiaľ, nie je tomu vždy tak," podotkol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies