Etická komisia MOV pozastavila Diackovi čestné členstvo

NETKY.SK • 10 November 2015, 18:15 • 2 min
Etická komisia MOV pozastavila Diackovi čestné členstvo

LAUSANNE - Etická komisia Medzinárodného olympijského výboru (MOV) v utorok provizórne zastavila čestné členstvo bývalému prezidentovi Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) Laminovi Diackovi.

slovakia

left justify in out

Senegalčana vo Francúzsku vyšetrujú pre obvinenia z korupcie a legalizácie nezákonne nadobudnutých príjmov. Diack sa vraj obohatil o viac ako milión eur, keď zamietol pod koberec nešpecifikovaný počet pozitívnych dopingových prípadov súvisiacich s ruskými športovcami. Peniaze pochádzali priamo od Všeruskej federácie ľahkej atletiky (VFLA), tvrdí francúzsky úradník, ktorý si neželal byť menovaný. Diack viedol svetovú atletiku šestnásť rokov, posledné funkčné obdobie sa mu skončilo 31. augusta 2015. Riadnym členom MOV bol v rokoch 1999 - 2014, odvtedy mu patrilo čestné členstvo.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies