Etická komisia FIFA rozhodne o osude Platiniho a Blattera v pondelok

NETKY.SK • 18 December 2015, 15:19 • 2 min
Etická komisia FIFA rozhodne o osude Platiniho a Blattera v pondelok

ZÜRICH - O ďalšom osude suspendovaného šéfa Európskej futbalovej únie (UEFA) Michela Platiniho ako aj prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Seppa Blattera sa rozhodne v pondelok 21. decembra. Svetové agentúry nepotvrdili informáciu, či budú obaja funkcionári čeliť doživotnému zákazu výkonu činnosti.

slovakia

left justify in out

Platini je momentálne suspendovaný na 90 dní pre podozrivú platbu spred štyroch rokov. Francúz mal v roku 2011 prijať od Blattera dva milióny švajčiarskych frankov, údajne za prácu v úlohe jeho poradcu v rokoch 1999 až 2002. Neexistuje o tom ale žiadny doklad a obaja funkcionári tvrdia, že medzi sebou mali ústnu dohodu. Aj Blatter dostal od etickej komisie trest na 90 dní, obom tak hrozí doživotný zákaz práce vo futbale.

 

Platini sa nezúčastnil na piatkovom pojednávaní pred členmi etickej komisie FIFA. Francúzsky funkcionár odmietol osobne prísť do Zürichu na protest proti údajnému porušovaniu jeho práv. Na pojednávaní ho zastupoval advokát Thibaud d'Ales.

 

Naopak, Blatter využil právo predstúpiť pred súdny tribunál etickej komisie, kde vo štvrtok obhajoval svoje kroky v najvyššej funkcii. Na pojednávaní vyhlásil, že sa vždy správal korektne.

 

Blatter čelí vo Švajčiarsku vyšetrovaniu pre podozrenie zo zlého hospodárenia a sprenevery vo funkcii šéfa FIFA. Je aj v centre pozornosti amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI), ktorý vedie rozsiahle vyšetrovanie v korupčnej kauze. Blatter ale všetky obvinenia odmieta.

 

Blatter vo februári budúceho roka vo funkcii prezidenta FIFA končí, na mimoriadnom kongrese (26. februára 2016) by mali zvoliť jeho nástupcu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies