Ethereum: Začalo sa oficiálne testovanie hard forku Byzantium

NETKY.SK • 20 September 2017, 19:58 • 2 min
Ethereum: Začalo sa oficiálne testovanie hard forku Byzantium

LONDÝN – Dlho očakávaná aktualizácia Etherea, známa pod menom Metropolis, je tu. Jeho prvá časť Byzantium bola dnes oficiálne spustená na testovacej sieti.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

O pripravovanom hard forku Metropolis sme vás už informovali minulý mesiac. Simulovaný hard fork bol vykonaný dnes ráno v skúšobnom prostredí Ropsten, kde by mal bežať niekoľko týždňov kvôli hľadaniu prípadných chýb, kým sa objaví v hlavnom reťazci blokov Etherea. Digitálna mena Ethereum je podľa trhovej kapitalizácie druhou najväčšou na svete, hneď za Bitcoinom.

Počas skúšobného obdobia sa bude testovať deväť EIP (Ethereum Improvement Protocols - protokoly zlepšovania Etherea), ktoré budú súčasťou hard forku Byzantium. Aktualizácia kódu prinesie zmeny na zvýšenie funkčnosti siete, pričom sa minimalizuje potenciálne zneužitie a tiež sa pripraví cesta pre nové šifrovanie na platforme Etherea.

 

img

 

Testovanie bude trvať asi tri týždne, čo znamená, že k hard forku Byzantium príde niekedy okolo 9. októbra tohto roku. Bude to však závisieť aj od toho, či sa počas testovania neobjavia neočakávané problémy.

Zakladateľ Etherea Vitalik Buterin počas stretnutia vývojárskeho tímu 8.septembra povedal, že skúšobné obdobie bude podľa jeho očakávaní trvať približne mesiac. Vývojár Péter Szilágyi mu odpovedal, že testy by mohli trvať kratší čas, pretože "ak sa vyskytnú problémy, tak sa vyskytnú rýchlo."

Očakáva sa, že vývojári Etherea čoskoro ohlásia formálny termín pre hard fork za predpokladu, že všetko prebehne podľa plánu. Infografiku hard forku Byzantium na testovacej sieti Ropsten môžete live sledovať TU.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies