Ethereum (ETH) a Ripple (XRP) sú nekonzistentné cenné papiere

NETKY.SK • 24 Apríl 2018, 07:21 • 2 min
Ethereum (ETH) a Ripple (XRP) sú nekonzistentné cenné papiere

Dve najhodnotnejšie kryptomeny na trhu sú pravdepodobne podľa amerického práva nekonzistentné cenné papiere. Tvrdí to bývalý zamestnanec regulačného úradu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Gary Gensler, bývalý riaditeľ komisie pre obchodovanie uviedol, že verí, že ETH a XRP boli vydané prostredníctvom neregistrovaných cenných papierov a nelegálne obchodujú na stovkách platforiem. Gensler predsedal CFTC v rokoch 2009 až 2014 počas vlády Obamu a neskôr pôsobil ako finančný riaditeľ pre prezidentskú kampaň Hillay Clinton. Teraz pracuje ako výskumník blockchain technológie na Technologickom inštitúte v Massachusetts (MIT).

 

„Existuje obava pre oba, ale najmä pre Ripple, že sú nekonzistentnými cennými papiermi,“ povedal Gensler pre New York Times.

 

Je to preto, že obidve kryptomeny boli predávané svojimi tvorcami a zakúpené boli predovšetkým ako investície zo špekulatívnych dôvodov. Naopak Bitcoin nebol nikdy vydaný týmto spôsobom a je preto nepravdepodobné, že by sa mohol považovať za bezpečnostné riziko zo strany regulačných orgánov. Ako uviedla CCN, spoločnosť Ethereum bola spustená v roku 2014, keď investori kúpili jednotky Ether, ktoré boli distribuované po spustení siete Ethereum v júli 2015. Po tejto prvotnej distribúcii boli jednotky Etheru distribuované prostredníctvom ťaženia a Ethereum Foundation terza kontroluje menej, ako 1% dodávky tejto kryptomeny. Napriek tomu Gensler povedal, že Ethereum funguje 3 roky a dosiahol decentralizovanú štruktúru rozvoja. Má teda väčšiu šancu sa vyhýbať označeniu nekonzistentné cenné papiere ako XRP a väčšina ICO. XRP bola založená spoločnosťou Ripple v San Franciscu. Spoločnosť vydáva tokeny podľa vlastného uváženia prostredníctvom predaja, grantov a iných centralizovaných prostriedkov.

 

„Spoločnosť XRP neposkytuje svojim vlastníkov záujem ani podiel na spoločnosti Ripple a nie sú vyplácané ani dividentdy,“ povedal hovorca spoločnosti Ripple Tom Channick pre NYT. „Spoločnosť XRP existuje nezávisle od spoločnosti Ripple, bola založená pred spoločnosťou a bude existovať aj po nej.“

 

Gensler uviedol, že verí, že rok 2018 prinesie počínanie pre odvetvie kryptomien, keďže regulačné orgány naďalej zohrávajú aktívnejšiu úlohu pri kontrole ICO a iných predajných tokenov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies