Ethereum: Difficulty bomb sa odkladá, odmena za blok sa však zníži na 2 ETH

NETKY.SK • 1 September 2018, 20:00 • 2 min
Ethereum: Difficulty bomb sa odkladá, odmena za blok sa však zníži na 2 ETH

MOSKVA – Vývojársky tím Ethereum (ETH) sa na svojom pravidelnom YouTube stretnutí 31.augusta rozhodol, že odložia spustenie tzv."Difficulty Bomb". Tento kód bude súčasťou ďalšieho hard forku nazvanom Constantinopole.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Jedným z hlavných cieľov Ethereum Foundation je prijatie nového algoritmu Proof-of-Stake (PoS). Aby mohol byť tento algoritmus implemetovaný, vývojári prišli s riešením nazvaným "Difficulty Bomb", čo by spôsobilo, že vytvárenie nových blokov by bolo zložitejšie a nevýhodnejšie. Nadchádzajúci hard fork Constantinopole je navrhnutý tak, aby uľahčil prechod z konsenzuálneho algoritmu Proof-of-Work (PoW) na Proof-of-Stake (PoS).

 

img

 

Vývojári minulý týždeň ponúkli tri možné scenáre pre vplyv difficulty bomby na zníženie a udržanie blokových odmien. Návrh EIP-858 by znížil odmenu za vytvorenie bloku na 1 ETH, EIP-1234 na 2 ETH, zatiaľ čo EIP-1295 by ponechal výšku odmeny na súčasných 3 ETH, ale ovplyvnilo by to ďalšie faktory, ako je štruktúra odmien PoW.

 

Vývojári sa rozhodli prijať návrh EIP-1234. Navrhli odložiť difficulty bombu o 12 mesiacov, takže blockchain sa vráti na 30-sekundové vytváranie blokov v zime 2019 a zároveň na znížení odmien za vytvorenie bloku pri Constantinopole hard forku.

 

 

 

 

Ethereum sa aktuálne obchoduje za 295 USD, čo predstavuje nárast o 5,76% za posledných 24 hodín. Burza CBOE tento týždeň oznámila, že do konca roka 2018 spustí obchodovanie s ETH futures kontraktmi, na čo však trh príliš nereagoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona