Ethereum Classic bude zalistovaná burzou Coinbase, cena vyskočila o 25 percent

NETKY.SK • 12 Jún 2018, 16:30 • 2 min
Ethereum Classic bude zalistovaná burzou Coinbase, cena vyskočila o 25 percent

SAN FRANCISCO – Americká kryptoburza Coinbase v pondelok 11.júna oznámila, že zalistuje kryptomenu Ethereum Classic (ETC). Cena ETC následne vyskočila o 25 percent.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

 

Ethereum Classic sa dnes v skorých ranných hodinách (03:19) ešte obchodoval za 12,88 USD, avšak o necelú hodinu neskôr (04:04) to už bolo za 16,15 USD, čo predstavuje nárast o viac ako 25%.

 

img

 

Ethereum Classic vznikol v roku 2016 hard forkom Etherea (ETH), keď jeho vývojári neboli spokojný so zmenami v pôvodnom protokole. ETC je 18.najväčšou kryptomenou na svete podľa trhovej kapitalizácie, ktorá je vo výške 1,55 miliárd dolárov a aktuálne sa obchoduje za 15,12 USD.

 

 

 

 

Burza Coinbase v súčasnosti podporuje štyri kryptomeny - Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) a Litecoin (LTC). Burza oznámi dátum zalistovania po dokončení finálnej fázy technickej integrácie, čo podľa ich vyjadrenia bude trvať niekoľko mesiacov.

 

Coinbase oznámila zámer podporovať tokeny ERC20 na svojej platforme ešte v máji, ale zároveň odmietla odhaliť budúcich kandidátov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona