LONDÝN – Ethereum dnes ráno bez väčších problémov prešiel aktualizáciou Byzantium. Samotné testovanie na testovacej sieti Ropsten však také bezproblémové nebolo.
Počas testovania aktualizácie Byzantium čelila sieť Ropsten útokom a vývojári až do poslednej chvíle museli opravovať niekoľko bugov. Nakoniec však všetko dobre dopadlo a dnes ráno sieť Ethereum úspešne prešla aktualizáciou. Úspešný prechod oslávil aj tvorca Etherea Vitalik Buterin (vľavo).
Hard fork celebration! pic.twitter.com/mL1ZyJOYeA
— Vitalik Buterin (@VitalikButerin) 16. októbra 2017
Aký bude ďalší vývoj ceny Etherea?
Pred očakávaným hard forkom bola hodnota Etherea stabilná a zatiaľ nič nenaznačuje nejakú zmenu. V piatok 13. októbra cena vzrástla o približne 40 dolárov a odvtedy si ETH drží túto úroveň. V nedeľu okolo poludnia, pred očakávanou pondelkovou aktualizáciou, však bola cena Etherea len na úrovni 320,43 USD a po hladkom prechode v pondelok ráno sa cena vyšvihla až na 348,95 dolárov.
To znamená, že ETH smeruje k hornej hranici svojho cenového spektra, ktorý v tomto roku zaznamenal najvyššiu hodnotu okolo 410 dolárov. Najnižšia tohtoročná hodnota bola dosiahnutá v júli, keď ETH oslabil na úroveň 146 dolárov.
Napriek obrovskému nárastu investícií tento rok, čaká túto kryptomenu ešte dlhá cesta. Byzantium je len súčasťou balíka zlepšení tohto protokolu, ktorý sa neustále vyvíja už od roku 2015. Pôvodne mal nasledovať hard fork Metropolis, avšak prišlo rozhodnutie, že bude rozdelený na dve časti – Byzantium a Constantinopole. Druhá časť tak príde na rad niekedy v roku 2018 a ešte neskôr plánovaný hard fork Serenity.
Náš tip: Ethereum je momentálne stabilné s pozitívnymi vyhliadkami. Vďaka programu Enterprise Ethereum Alliance (EEA) sa táto platforma teší podpore silných technologických partnerov a po dnešnej aktualizácii by mali ďalší pribúdať. Hodnota ETH by mohla ešte tento týždeň dosiahnuť hranicu 375 USD a v strednodobom horizonte by sme mohli byť svedkami nového historického maxima.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies