Estónsky vzdušný priestor narušilo ruské vojenské lietadlo

NETKY.SK • 23 Október 2014, 08:44 • 2 min
Estónsky vzdušný priestor narušilo ruské vojenské lietadlo

TALINN - Estónsko si dnes predvolalo ruského veľvyslanca kvôli narušeniu vzdušného priestoru ruským vojenským lietadlom.

slovakia

left justify in out

NATO oznámilo, že za ruským lietadlom vzlietli dánske a portugalské stíhačky z pobaltskej misie, ku ktorým sa pripojili aj švédske stroje. Švédsko nie je členom NATO. Informovala o tom agentúra Reuters. Mari-Liis Valterová, hovorkyňa estónskeho ministerstva zahraničných vecí, povedala, že Estónsko považuje toto narušenie za vážne. Baltská krajina podľa jej slov "požaduje vysvetlenie," kvôli čomu v utorok popoludní vletelo ruské lietadlo Iľjušin-20 do jej vzdušného priestoru.

      

Stroj sa na estónskom nebi pohyboval asi jednu minútu. Iľjušin narušil estónsky vzdušný priestor pri ostrove Saaremaa. K incidentu došlo v čase, keď je Rusko obviňované za viaceré podobné hraničné narušenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies