Estónsky prezident sa znova oženil

NETKY.SK • 3 Január 2016, 08:59 • 2 min
Estónsky prezident sa znova oženil

TALLINN - Estónsky prezident Toomas Hendrik Ilves (62) a Ieva Kupceová (38) uzavreli manželstvo v kostole sv. Anny v meste Halliste pred zrakmi svojich príbuzných a blízkych priateľov. TASR o tom informovala estónska prezidentská kancelária.

slovakia

left justify in out

Citovala prezidenta Ilvesa, ktorý povedal, že "počas uplynulého pol roka mal po svojom boku inteligentnú, očarujúcu a šťastnú ženu, s ktorou sa dohodol na spojení ich životov".

 

Ieva Kupceová absolvovala Rižskú univerzitu a doktorát získala na Johns Hopkins univerzite v USA. Počas uplynulých 20 rokov jej aktivity súviseli so zahraničnou a bezpečnostnou politikou, NATO, Európskou úniou, ľudskými právami a demokraciou. V súčasnosti pracuje na ministerstve obrany, kde má na starosti oblasť počítačovej bezpečnosti. V rámci tejto funkcie patrila medzi kľúčových pracovníkov, ktorí mali na starosti prípravu summitu NATO v Rige v roku 2006 a zaslúžila sa tiež o to, že sa v Rige usídlilo Strategické komunikačné centrum excelentnosti (StratCom) NATO, informovala estónska prezidentská kancelária.

 

Toomas Hendrik Ilves i jeho manželka, ktorá prijala jeho meno, majú každý z predchádzajúcich vzťahov deti. Ieva Ilvesová je matkou 13-ročného syna a dcéry, ktorá má necelé dva roky. Toomas Hendrik Ilves má s predchádzajúcou manželkou 12-ročnú dcéru a je tiež otcom dospelého syna a dcéry.

 

Prezidentská kancelária uviedla, že Ieva Ilvesová sa nepovažuje za verejnú osobnosť a mieni naďalej deliť svoj čas medzi svoju rodinu a prácu. Reprezentačné povinnosti manželky hlavy štátu bude plniť v prípadoch, kde bude jej účasť nevyhnutná.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies