Estónsky prezident sa rozvádza, príčinou je nevera manželky

NETKY.SK • 18 Apríl 2015, 07:47 • 2 min
Estónsky prezident sa rozvádza, príčinou je nevera manželky

TALLINN - Estónsky prezident Toomas Hendrik Ilves (61) sa rozvádza, informovala v piatok prezidentská kancelária s tým, že na rozvode sa dohodli spoločne s manželkou Evelin (46). Rozhodnutie o ukončení manželstva nadobudne platnosť 30. apríla.

slovakia

left justify in out

Prezidentský pár uzavrel manželstvo v roku 2004. Rok predtým sa im narodila dcéra Kadri Keiu. Estónske médiá spájajú rozvod s fotografiou, ktorá sa v tlači objavila vlani v auguste a ktorá prvú dámu usvedčuje z nevery. Snímka ju zachytáva, ako sa na terase jednej z kaviarní v Tallinne objíma a bozkáva s mladým mužom - údajne Francúzom. Za aféru sa neskôr ospravedlnila prostredníctvom svojho konta na Facebooku.

 

Prezidentská tlačová služba okrem toho oznámila, že od 30. apríla Evelin Ilvesová prestane dostávať finančnú kompenzáciu, ktorá zo zákona prislúcha prvej dáme a predstavuje 30 percent platu hlavy štátu (viac ako 2100 eur). Evelin Ilvesová príde aj o služobné auto, vodiča a ochranku. Nebude si už viac môcť "za štátne" kupovať ani spoločenské šaty a šperky pred Dňom nezávislosti, ktorý sa v Estónsku slávi 20. augusta.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies