Estónsky premier rezignoval pre korupciu!

NETKY.SK • 13 Január 2021, 11:13 • 2 min
Estónsky premier rezignoval pre korupciu!

Estónsky premiér Jüri Ratas rezignoval. Dôvodom je korupčný škandál vyšetrovaný políciou a prokurátormi v Ratasovej Estónskej strane stredu. Rezignácia premiéra znamená koniec súčasnej estónskej vlády.

slovakia

left justify in out

Estónsky premiér Jüri Ratas rezignoval.  Podal demisiu, ktorú v stredu  odovzdal prezidentke Kersti Kaljulaidovej. Dôvodom je korupčný škandál vyšetrovaný políciou a prokurátormi v Ratasovej Estónskej strane stredu. Rezignácia premiéra znamená koniec súčasnej estónskej vlády.

 

img

Ratas v stredu prostredníctvom Facebooku uviedol, že odstúpi z funkcie. Podľa neho podozrenie vznesené prokuratúrou ešte nedeklaruje vinu, ale žiaľ na vyšetrované osoby "vrhá veľký tieň". "V takejto situácii sa javí ako správne, že sám rezignujem a dám príležitosť objasniť všetky skutočnosti," poznamenal Ratas, ktorý sa podľa vlastných slov ničím neprevinil.

 

"Úprimne ďakujem všetkým politikom, stranám a politickým silám, s ktorými som mal tú česť spolupracovať ako premiér počas štyroch rokov," dodáva Ratas.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies