Estónsky minister nepovažuje plány EÚ na prerozdelenie migrantov za realizovateľné

NETKY.SK • 20 September 2016, 16:10 • 2 min
Estónsky minister nepovažuje plány EÚ na prerozdelenie migrantov za realizovateľné

TALLINN - Estónsky minister vnútra Hanno Pevkur považuje plán Európskej únie na prerozdeľovanie utečencov za nerealizovateľný v určenom časovom rámci.

slovakia

left justify in out

Pri objektívnom posúdení situácie si - podľa jeho dnešného vyjadrenia z Tallinnu - možno iba ťažko predstaviť, že by EÚ ako celok vrátane Estónska bola schopná prijať do konca budúceho roka toľko utečencov, ako sa predpokladá v pláne.

 

Spomínaný plán predpokladá do septembra 2017 prerozdelenie do 160.00O migrantov z Talianska a Grécka medzi ostatné členské krajiny únie.

 

Estónsko však doteraz prijalo iba 60 z 550 utečencov, ktoré sa zaviazalo prijať, čo však nie je zlá bilancia v porovnaní s niektorými inými členskými štátmi, poznamenal Pevkur, vyplýva z informácií tlačových agentúr BNS a DPA.

 

Táto pobaltská krajina bola doteraz iba zriedkavo cieľovou destináciou migrantov, takže neprekvapuje, že v nej jestvujú silné výhrady voči prijímaniu utečencov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies